Adventskalender - Del 18, Ofrivillig barnvakt del 2

Grupp 33
Anastasia - Kim - Olivia - Morgan - Katherine
 
Tidigare Delar
[Grupp 1] [Grupp2] [Grupp 3] [Grupp 4] [Grupp 5] [Grupp 6] [Grupp 7] [Grupp 8]
[Grupp 33] [Grupp 34] 
 
 
"Ursäkta mig Morgan men jag måste gå på damernas. Så du får se efter Olivia själv en liten stund. Jag hoppas det är ok?" Katherine log Morgan vars ansikte förvreds i en riktigt obekväm blick. "Va? Nej.. kan du inte vänta.. jag menar, hålla dig?!" utbrast Morgan, dock i form utav en viskning. Även om han inte tyckte om barn så hade han inte som avsikt att göra Olivia ledsen. 
 
 
"Jaha.." Morgan tittade ner på Olivia, som i sin tur tittade upp på honom också. Katherine hade fått sin vilja igenom och försvunnit uppför trapporna igen. Morgan kände på sig att detta var avsiktligt.. pudra näsan var förmodligen bara en dålig ursäkt för att själv slippa vara barnvakt. Han suckade. Olivias ansikte sprack upp i ett stort leende innan hon började prata, och prata.. och prata om allt och ingenting. Morgan vet inte, han försvann in i sin egna värld och lyssnade därmed bara med ett halvt öra på det hon pratade om. Något om skolan var det i alla fall. Och kanske något om någon tjejkompis från klassen som hade en tröja Olivia ville ha. Det enda Morgan orkade svara var "Ja.. mhm.. jaha.. nej, ja.. vad kul.
 
 
Kim och Anastasia hade gått in och satt sig i rummet med öppna spisen. Tanken var att dem skulle se över vad som var kvar att fixas inför festen, men ju mer de två pratade ju mer hamnade dem bara på villovägar. Det fanns ju tusen olika andra saker som var mycket mer roliga att prata om. "Åh vad roligt att Olivia verkar tycka det är kul med tonåringarna!" sa Kim då de hörde Olivia skratta och tjoa ute i stora salen. De båda kvinnorna slängde hastiga blickar bakåt för att se vad som föregick, och de kunde inte låta bli att fnissa lite åt Olivia som klängde på stackars Morgan samtidigt som hon förmodligen pratade hål i hans huvud.
"Nog är hon mamma upp i dagen alltid." skrattade Anastasia. 
 
 
En stund senare och Anastasia tittade ner på sitt armbandsur. "Åh herregud!" utbrast hon. 
"Vi måste sätta fart. Alice kommer tillbaka om en timme eller två.. vi måste få klart allting.
Kim nickade instämmande. "Vi börjar i köket!" sa hon och svalde. Tänk om inte maten var klar..