Adventskalender - Del 23, Nu tändas tusen chockartade ansikten

Grupp 43
Diverse simmar
 
Tidigare delar
[Grupp 1] [Grupp2] [Grupp 3] [Grupp 4] [Grupp 5] [Grupp 6] [Grupp 7] [Grupp 8]
[Grupp 9] [Grupp 10] [Grupp 11] [Grupp 12] [Grupp 13] [Grupp 14] [Grupp 15] [Grupp 16]
[Grupp 17] [Grupp 18] [Grupp 19[Grupp 20] [ÏGrupp 21] [Grupp 22] [Grupp 23] [Grupp 24]
[Grupp 25] [Grupp 26] [Grupp 27] [Grupp 28] [Grupp 29] [Grupp 30] [Grupp 31] [Grupp 32]
[Grupp 33] [Grupp 34] [Grupp 35] [Grupp 36] [Grupp 37] [Grupp 38] [Grupp 39] [Grupp 40]
[Grupp 41] [Grupp 42] [Grupp 43] [Grupp 44]
 
 
 
Anastasia, Kim och tre utav medlemmarna ur Familjen Spökh hade så gott som bara hunnit stå och prata lite i pianorummet, när en hög smäll inifrån rummet intill hördes. De fem simmarna var på väg in i det stora rummet med granen, men stannade i dörröppningen när de fick syn på den konstiga strålen som vilt for omkring och frös ner de simmar liksom saker den träffade. "Se upp!" Anastasia grabbade tag i Kim innan hon ens hann sätta sin fot i det andra rummet, Anastasia höll också tillbaka Alexander Spökh som förgäves försökte få sig en glimt av vad som faktiskt föregick. Mortimer Spökh fick i sin tur försöka hålla tillbaka sin stackars fru som chockartat stod och såg på hur deras dotter Cassandra, som begett sig till stora rummet nästan direkt de kommit in, blev nedfryst utav strålen. 
 
I hallen stod Alice och Cara tillsammans med Blake och Olivia. De hade skyndat sig in då de hört smällen. Alice hade lyckats få stopp på en exalterad Cara - som förmodligen hade rusat in i det stora rummet om det inte vore för Alice. Blake i sin tur insåg nästan på en gång att det här inte kunde vara något bra, han hann bara så gott som få en hastig glimt över vad som föregick innan han vände sig om och bad Olivia följa med honom tillbaka ut istället. Mest för att han inte ville att hon skulle komma till skada. Men hans goda tanke behövde aldrig genomföras till hundra procent då strålen plötsligt, verkade, sluta fungera. Snart kom även en blond kvinna, i Emmas sällskap, nedför trappen. Marina hade tittat sig omkring lite snabbt innan hon blev rosenrasande när hon insett vad som hänt. 
 
 
Uppe på ovanvåningen hade både Katherine och Jacqueline hört den höga smällen. Katherine befarade nästan det värsta medan Jacqueline mest suckade tungt åt hela alltet. Egentligen var det meningen att hon skulle gått till toaletten för att fixa till sitt smink, men hon kände att hon var tvungen att bege sig nedåt ifall att detta kanske var något farligt. Huset kunde ju faktiskt explodera, och om det skulle hända ville inte Jacqueline befinna sig därinne. 
 
***
 
 
Efter att allt kaos utbrutit kom cateringtjejen samt hennes kollegor med maten inför kvällen. Marina liksom Anastasia hade helt glömt bort att Alice sagt att dem inte behövde fixa med maten, då Alice bokat cateringfirma som skulle fixa med allt. Alice och Bella bestämde sig för att se över hur det gick för dem i köket, kanske få ett och annat matlagningstips då de båda fann det vara ett stort intresse. 
 
 
Ute i granrummet hade Blake och Cara tillsammans med barnen, gjort färdigt granen. Cara hade lyft upp Alexander och burit runt honom på ryggen medan de satt dit diverse dekorationer. Blake å andra sidan hade retat Cara vilken vekling hon var som hade pojken på ryggen, och hade demonstrerat hur stark han själv var genom att lyfta upp Olivia fast med sina armar istället. Dock fick han så han teg när han satte ner Olivia igen och hon råkade sätta ner sin fot på hans.