Conley - The long lost sister


Tiden hade gått så sakta, nästan alldeles för sakta, sedan James flyttade ut. Stella hade mer eller mindre "släpat" sig förbi de tre veckor som passerat sedan han flyttat hem till hans mamma igen. Mamma.. var ett namn Stella börjat tänka en hel del på den senaste tiden. Hon hade plötsligt fått all tid i världen till att fundera på vem hon faktiskt var, hur hon såg ut. Plötsligt så många frågor som snurrade runt i hennes tankar. Frågor, som endast kunde besvaras av en enda person där ute - en person hon inte visste något om. Stella minns mycket väl att pappa Dean sagt att han skulle besvara hennes frågor angående hennes mamma, i alla fall det han själv antagligen bara visste om henne - om hon hade några. Men eftersom Stella så bestämt sagt att hon inte behövde någon mamma, hade hon helt enkelt inte modet till att dra upp något om henne nu.
 
 
Dean har lagt märke till att Stella återigen verkar ledsen. Men så fort han frågat vad det är ursäktar hon sig med att hon saknar James.. och tja, Dean har väl egentligen inget annat val än att tro på hennes ord och låta henne vara. Han lär väl märka om det är något annat. Hursom helst bestämde sig Dean för att mer eller mindre tvinga ut Stella till vårfestivalen, hon kunde inte bara sitta inne hela tiden och bara komma ut genom att gå till skolan.  
 
 
Men att få Stella att vilja göra något var lättare sagt än gjort. "Du kan väl gå och leka på lekplatsen i alla fall?" suckade Dean.
Stella menar dock att det inte är kul att leka där själv, och nästan bönar sin pappa om att få åka hem igen.
"Jag vill inte vara här.. bara."
Dean suckade igen. 
"Men du kan inte bara sitta inne hela tiden. Försök ha li..." Dean avbröt sig när han upptäckte att Stellas uppmärksamhet dragits åt ett helt annat håll, och såklart blivit döv på det örat närmast Dean. 
 
 
Stella mumlade något som lät som "okej då.. ska fråga om han vill leka" medan hon gick emot den ensamma pojken. 
Dean kände igen pojken. Inget han kunde sätta fingret på, men det var något så väldigt bekant med honom bara. 
 
 
Pojken verkade bli väldigt blyg när han upptäckte flickan som plötsligt stod framför honom, tittade på honom med ett snävt leende.
"Hej." sa hon. Han svalde hårt medan han försökte få fram ett glest leende - det kändes dumt att inte besvara hennes.. speciellt inte när hon var så söt. "Hej." sa han. Leendet tog nu upp hela hans ansikte. "Eh.. ville bara fråga om du.. eh.. skulle vilja leka med mig?" även hennes snäva leende spred ut sig till minsta ansiktsdetalj. Han nickade. "Visst.. jag är ändå inte här med någon." svarade han och sträckte strax därpå fram handen. Tjejen tog hans hand och skakade den. "Adam." log han. 
"Stella.
Han harklade sig. "Förlåt men.. vad heter du mer än Stella?" rösten fick plötsligt en mer allvarlig stämma. 
Stella? Kunde det..? 
Hon skrattade till. "Conley. Bor med min pappa och katt på andra sidan bron.. uhm, går i skolan.." Stella himlade lite retsamt med ögonen. "Om du vill veta min livshistoria också är det bara att säga till.
Adam, som pojken tydligen hette, drog hastigt tillbaka handen. Leendet såg ut att rinna av hans ansikte. 
Han flackade lite med blicken, fick plötsligt syn på mannen som stod en bit bakom Stella. Han visste vem han var, och nu visste han vem hans sedan länge förlorade syster var. 
"Uhm.. jag kom på att.. förlåt, jag måste gå.
Adam vände Stella ryggen, sprang därifrån. 
Stella förstod ingenting.. vad var det som hände? 
 
 
Dean hade sett allt och ropade tillbaks Stella till sig. Trots att han inte hört vad som sagts mellan de två barnen förstod han på ett ungefär hur det legat till. Katrina måste ha berättat om Stella, om Dean. Men han kunde inte heller dra slutsatsen att så var fallet och att pojken, som inte tog honom alltför lång tid att lista ut vem han var, kanske helt enkelt hade bråttom hem eller något. 
"Jag förstår inte.." sa Stella, nästan med gråten i halsen. "Han frågade om mitt namn och sen sprang han bara iväg."
Dean ryckte på axlarna. "Han kanske fick bråttom hem.. bara?
Stellas blick sjönk till marken. Dean vet att han måste berätta vem pojken var, men inte här. Han bestämde sig för att berätta när dem kom hem. Dessutom fick han syn på en väldigt bekant sim i ögonvrån.. en sim han helst ville slippa, men hon var väl antagligen här med Adam och Dean kunde inte annat än ångra att de åkte hit. Varför just idag.. Men de var ju trots allt här för Stellas skull och han tänkte inte låta Katrina förstöra dagen. "Jag får väl leka med dig, helt enkelt." sa han.
Stella tittade upp, skakade på huvudet. 
"Kan vi inte bara åka hem?
"Nää, nu är vi ju här så varför inte passa på att ha.. eh ja, kul?
 
 
Det blev i alla fall så att de stannade kvar ända till stängningsdags. Lyckligtvis såg inte Dean en skymt mer av Katrina resten av dagen, och Stella hade tillslut släppt lite på garden och faktiskt haft kul. 
Dean passade på att iaktta Stella extra mycket nu när hon äntligen var på lite gladare humör.. han hade ingen aning om hur hon skulle reagera när han berättar för henne. I värsta fall kanske det tar lång tid innan han får se henne le igen. 

Hur jag redigerar mina screenshots guide + solreflektion

Jag vill minnas att jag fått denna fråga några gånger för ett bra tag sedan, så jag ber om ursäkt för ett extremt dröjt svar. 
 
 
Jag använder mig numera enbart av Photoshop CS6, förr förekom även GIMP men jag tycker att photoshop är mycket bättre. 
 
 
Det första jag gör är att ändra Curves för att få bilderna något ljusare. Jag vet inte hur väl man ser på bilden då denna dator inte är världsbäst på prints tydligen, men jag går alltså in på Image > Adjustments > Curves
 
 
Nästa steg är att ändra kontrasten. För mig är tydliga färger viktigt i bilder, och därför brukar mina få en väldigt hög kontrast som oftast ligger mellan 20-80 (om jag ska vara helt ärlig). För att ändra kontrasten går jag alltså in på Image > Adjustments > Brightness/Contrast, för att förtydliga bilden lite. 
 
 
3. Här använder jag mig oftast utav två verktyg. Sharpen tool och Blur tool. Sharpen tool för att ändra skärpan eller förstärka något jag vill ska synas extra tydligt - tex om en sim har tatueringar. Jag brukar också använda Sharpen tool på simmars övriga accessoarer, ansiktsdrag (såsom ögon, mun etc), nyckelbenen, de manliga simmarnas muskler, etc. 
Sedan använder jag Blur Tool ifall jag vill lägga fokus på tex en sim och därmed gör bakgrunden suddig. 
 
 
4. Detta steg är lite en "bonus" eftersom detta inte är något jag gör varje gång, men jag tänkte inkludera det med. Här ändrar jag färgerna i bilden, och detta verktyg använde jag i princip på varenda bild förr i The Sims 4 för att få bort det gula. Verktyget heter Color Balance
 
 
5. Även detta är en bonus eftersom jag inte heller gör det varje gång jag redigerar, endast när jag använt mig utav tex Color Balance. När jag är klar med Color Balance skapas alltså två lager, men jag vill att bilden ska bestå utav endast ett lager och använder därför Flatten Image
 
6. Sedan sätter jag såklart bildens storlek innan jag sparar. Jag sätter dem fortfarande på 900px trots att min blogg numera, egentligen, är 1000px bred. 
 
 
BONUS: Hur jag får till Solreflektion var en ganska så återkommande fråga förut.
För att få solreflektion går jag bara in på Filter > Render > Lens Flare, sedan placerar jag "solen" vart jag känner att den passar in bäst. 
Jag har den oftast på standard inställningarna ni ser på bilden, men det händer att jag ändrar utseende samt styrkan. 
 
 
Egenligen hade det varit lättare att visa i en video, men jag har inte shadowplay på just denna dator eller något annat program för att kunna filma. Jag hoppas att ni i alla fall förstår min förklaring, har jag dock varit otydlig med något är det bara att säga till så får jag försöka förklara bättre. 
 
Nästa del av Conley kommer upp imorgon kl 15. 

Sky mod

 
Såg detta på [Elins blogg] för ett bra tag sedan, och nu när jag börjat med Sims 3 igen kände jag att denna mod nästan är ett måste att ha haha! Den förändrar verkligen hela spelet och underlättar sjukt mycket för en som bloggare som behöver ta bilder - tex när det är natt hos simmarna, tycker det är helt omöjligt att få till bra bilder i mörkret men tack vare denna mod är det faktiskt inte SÅ mörkt längre och bilderna blir bättre.