Stuart 1.24 En dag i parken

 
Angelina och J beslöt sig ett tag senare för att ta med sig Veronica ut till en park. De har knappt tagit med henne på sådana saker, inte på länge i alla fall, och även om det kanske inte finns så mycket anpassat för just småbarn i parken känns det ändå bra att bara ta med henne ut i naturen. Någon dag när Veronica och hennes lilla syskon är äldre ska de ta med dem ut till Granite Falls, så att de också får uppleva skogen och att campa. 
 
 
De slår sig ner på en gräsplätt. J leker med Veronica en stund och Angelina lägger sig för att molnskåda. J gör henne strax sällskap, och de två försöker få med sig Veronica som ligger bredvid sin pappa en liten stund men tröttnar fort. Det var tråkigt att molnskåda. Veronica kravlar sig ur hans famn och sätter sig en liten bit ifrån sina föräldrar. Hon vill inte bara sitta här. Snarare utforska parken. 
 
 
Veronica har fått syn på piratskeppet och klätterställningen en bit bort. Det är också dit hon smiter iväg. Hon försöker först klättra upp för rutschkanan på skeppet men det går inte bra. Bestämd är hon dock. Hon ska upp! Istället vandrar hon över till ena sidan där en stege sitter, och försöker klättra upp för den också men lyckas inte där heller. Veronica blir fruktansvärt ledsen. Hon vill också leka på skeppet med de andra barnen. 
 
 
Mamma Angelina dyker plötsligt upp från ingenstans. "Ska jag hjälpa dig upp?" undrar hon medan hon lyfter upp Veronica som nickar ivrigt till svar.
Hon undrar sedan om Angelina vill leka med henne där, men hon vill utforska skeppet först. 

Stuart 1.23

 
Medan mamma Angelina försvann iväg till toaletten tog sig Veronica in i köket. Alla dessa bänkar och dess lådor hon ännu inte hunnit utforska - det måste ju finnas massa saker hon aldrig sett förut. 
 
"Hörrudu, vad har jag sagt om att klättra i lådorna!" sa Angelina när hon hittat åt Veronica i köket, och log medan hon lyfte upp henne. Angelina gav upp en lättsam suck när hon såg allt bråte Veronica lyckats dra fram. Bara att städa. 
 
 
Veronica har inte riktigt lärt sig gå helt ordentligt ännu. Hon vinglar ut från köket så fort hennes mamma satt ner henne på golvet igen. 
 
 
När Angelina är klar ger hon sin dotter en kram innan hon följer med henne bort till klossarna för att lära Veronica att bygga ihop dem. Hon försöker att lägga ner så mycket tid som möjligt med Veronica nu innan den nya bebisen kommer. Förhoppningsvis kommer hon inte känna sig bortglömd eller bli ledsen över att få sin uppmärksamhet delad med ett syskon. 

Stuart 1.22 Kvalitétstid som slutar i kaos

 
Efter frukosten dagen därpå mådde Angelina så fruktansvärt illa. Hon bestämde sig för att ta sig en tupplur innan det var dags att bege sig iväg till vårdcentralen. Förhoppningsvis skulle hon hinna dit innan drop-in tiderna antingen tog slut eller blev tagna av andra. 
 
 
J är ledig från jobbet, vilket innebär att han kan vara hemma med Veronica medan Angelina är borta. Ett utmärkt tillfälle för lite kvalitétstid mellan far och dotter. 
 
 
När J lämnat Veronica ute i vardagsrummet för att gå och (försöka) slänga ihop lunch, går hon runt på upptäcktsfärd. Hon har på senaste tiden lärt sig öppna lådor - något som är riktigt spännande och intressant, och i en utav skrivbordslådorna hittar hon gammal målarfärg. Troligtvis hennes mammas gamla färgburkar och förhoppningsvis gör det ingenting att Veronica lånar dem.
 
 
"Veronicaaaa....!!" suckar J och tar sig besvärat för pannan då han kommer för att hämta in henne till köket, och får syn på all färg Veronica spillt ut över golvet. J får tag i burkarna som han ställer upp på bordet och skyndar sedan iväg för att hämta en mopp. Snabbtorkande färg på trägolv är inte den bästa kombon. 
 
Veronica står bara och skrattar, klappar med händerna och medan hennes stackars pappa försöker moppa upp färgen bestämmer hon sig för att hoppa i den. 
 
 
Strax därefter är färgen inte lika rolig längre. Veronica drar istället av sig sina kläder, och i bara blöjan börjar hon springa omkring med fötterna fulla i färg som lämnar avtryck på golvet. 
 
 
J får tillsist tag i henne igen. Det tog ett tag med mycket jagande hit och dit, runt bord och stolar. Soffor och andra möbler. Det blir direkt mot badkaret för Veronicas del och sedan fortsätter städningen. Angelina blir nog inte överlycklig av att komma hem till ett hus fullt av.. ja, mindre fina färgavtryck lite överallt. 
 
 
Mitt under städningen kommer Angelina hem. Hon skrattat av åsynen då J inte hunnit få bort alla fläckar ännu och undrar vad som hänt här. När J sedan är klar, samt berättat vad Veronica gjort, slår de sig ner i soffan. Medan en småtrött Veronica kollar på barnkanalen berättar Angelina hur det gått hos läkaren. Allting hade sett bra ut. Det var i alla fall inget allvarligt. Däremot.. visade det sig att Angelina är gravid, igen.