Adventskalender - Del 2, Kaos i köpcentrumet

Grupp 1
Emma - Cara - Celeste
 
Klicka [här] för att läsa om Grupp 2
 
 
Cara skrattade högt åt det hennes nyfunna vän, Celeste, precis berättat. "Förhoppningsvis blir denna fest inte lika kaotisk då... förhoppningsvis." Celeste skrattade själv när tanken slog henne. Ja, tänk om julfesten skulle bli som festen hon sist besökte.
Men förhoppningsvis kunde simmarna i Willow Creek hålla sina personliga fnurror åt sidan nu när det ändå var juletider. 
 
Cara hade konstigt nog först inte sett fram emot en stor julfest. Hon hade mest höjt lite på ögonbrynet när Alice bjudit in henne och undrat om Alice kanske blivit såpass gammal att hon inte kunde tänka ordentligt. En fest som ska annordnas utav hur många simmar som helst, som dessutom knappt känner varandra? Julen handlar ju visserligen om så mycket mer än att bara ge och familjen - och efter en tids tänkande hade Cara tillslut kommit underfund med att det kanske inte var en så dum idé trots allt. 
 
 
"Hallå, mina unga damer!" de båda tjejerna avbröt sig och såg upp på Alice som kommit in i rummet. 
Både Cara och Celeste log stort åt Alice medan hon slog sig ned bredvid dem i soffan. 
"Vad roligt att ni två har funnit varandra." även Alice log stort där hon satt och tittade åt de två tjejerna. 
Cara hade alltid undrat vad det var med Alice, som alltid tycktes kunna liva upp vilken stämning som helst.
Så fort Alice glänste in i ett rum tycktes alla simmar som befann sig där inne smittas med samma livsglädje och glöd.
Cara tyckte verkligen så mycket om Alice och det var inte konstigt att hon ändå var såpass omtyckt i staden. 
Även Celeste tycktes redan gilla Alice, där hon satt och själv log stort. 
 
"Ja.. för en gång skull har jag hittat en annan som är mer som mig." log Cara. 
"Alltid lika roligt att möta någon som har samma sinne som en själv!" inflikade Celeste. "Och som inte känner för att avbryta ett äventyr när det som är mest spännande tillslut börjar." fortsatte hon. Alice gav ifrån sig ett kort skratt. "Ja det är klart. Har man ett sinne för äventyr är det inte roligt att ha med sig en sådan där.. vad är det ni ungdomar kallar dem? Tråkmånsar? Jaja, en sådan där tråkmåns helt enkelt som förstör hela grejen med sitt gnäll." Alice skrattade kort igen.
"Nej dem skippar man så gärna, så. Man ska leva fritt med bra människer omrking sig! Kom ihåg det.
 
 
 Efter att ha pratat en stund om allt mellan himmel och jord insåg de att det kanske var dags att sätta igång med förberedelserna. Alice harklade sig. "Ni två skulle inte kunna bege er till köpcentret och hämta ut ett paket till mig?
Jag hade helt glömt bort det och hinner inte heller göra det innan festen
Celeste och Cara tittade på varandra. Bådas ansikten sprack upp i två leenden. "Varför inte?" sa Celeste och Cara nickade instämmande. "Åh, tack så mycket! Förresten.. ni kan väl ta med er Emma också? Så att hon får något att göra, tänker jag."
Alice reste sig upp från soffan och lät blicken vila på de två ungdomarna framför henne.
"Jag har gärna med Emma, det är väl om Celeste..?
"Det skadar väl inte att ha med en till." avbröt Celeste med. 

Med ett leende räckte Alice över avin till Cara. "Dåså. Då säger vi det. Ha det så roligt!
 
 
Det tog inte alltför lång tid att ta sig till köpcentret gåendes. När dem dock kommer fram tvekar Emma till en början. "Cara.. det är förmodligen en hel del folk där inne." orden kom mer som en viskning, då Emma tyckte att hennes blyghet var något pinsam sådär inför Celeste som hon inte kände särskilt väl. Dock tycktes Celeste ändå höra henne då hon vände sig emot henne och Cara. "Men det är väl inte så farligt? Det är bara att knuffa sig fram ifall..." Cara avbröt Celeste genom att harkla sig samtidigt som hon höjde handen mot henne. "Vi kan ju börja med något lugnt, som att ta en fika eller något?" sa hon och tittade bak mot Emma. 
"Tänkte att det kanske lättar upp lite bara du får vänja dig vid situationen.
Emma nickade osäkert till svar. 
 
 
Det var tack och lov inte så mycket folk som de trodde det skulle vara. Efter att ha suttit ned och fikat en stund kände sig Emma med ens något lättad. Caras sällskap gjorde dessutom situationen lättare. 
"Jag vet inte vad ni tycker men jag känner faktiskt för att gå lite i butikerna." sa Emma.
"Wow.. det var en snabb förändring!" sa Celeste med en något humoristisk ton i sin röst. 
Emma svalde hårt. Vad skulle hon kontra med? Trodde den här Celeste att hon var något bara för att hon kunde gå in i en galleria utan problem? 
 
Cara tittade på de båda tjejerna och suckade lätt.
"Ja alltså.. Emma har lite problem med randoms, men när hon väl känner sig okej med situationen brukar allting flyta på.
Celeste drog ett djupt andetag och nickade kort. "Jaha, jaja." sa hon och tittade mot Emma. 
"Men om du känner dig bekväm nu så kan vi väl gå runt i några butiker och se vad som finns.
Emma mötte hennes blick men behöll sitt lite mer allvarliga ansiktsuttryck. 
"Gärna." svarade hon. 
Cara avbröt dock deras planer genom att inflika att de inte hade hur mycket tid som helst, gallerian skulle snart stänga och de måste hitta rätt butik där Alice paket finns. 
 
 
De tre tjejerna bestämde att de skulle dela på sig så att alla ändå hann med det dem ville göra. Det var dock bara Emma som kände för att kolla in klädbutikerna och hon fick också i uppgift att kolla runt bland dem efter Alice paket. Att gå runt själv gjorde dock inte så mycket eftersom gallerian ändå höll på att stänga och många simmar hade redan shoppat det de skulle tänkas behöva och var mer eller mindre på väg ut därifrån.
 
 
Cara och Celeste hade kommit in i en lite större butik där de hade en hel del tekniska prylar. Så som datorer. 
"Jag ska bara ta en bild till Blake, vi befinner oss nämligen i hans favoritbutik." utbrast Cara. Hennes pose fick dock Celeste att brista ut i skratt. "Hur fick du till det där du gjorde med munnen?" frågade hon när Cara var klar. "Vad? Detta?"
Cara gjorde om samma min hon haft när hon tog bilden, vilken orsakade båda tjejerna att brista ut i gapskratt. 
 
När dem sedan kollat med personalen ifall paketet möjligtvis gick att hämta ut här, men blev bara skickade till en annan butik som eventuellt hade paketet, passade dem på att ta sig en runda och kolla på alla datorer. 
"Tänk om man hade en sådan här.." mumlade Cara tyst för sig själv där hon stod framför en riktigt bra speldator hon länge trånat efter. Efter en stund utav tittande, och Caras drömmande om den där perfekta datorn, avbröt Celeste hela alltet genom att påpeka att dem stänger om fem minuter. "Vi kanske bör leta upp Emma." sa hon och Cara nickade instämmande. "Yesbox.
 
 
När de lämnat butiken bestämmer de sig för att ringa Emma och be henne möta upp dem. De stannar till vid en viloplats, och efter att ha försökt ringa Emma fem gånger - om inte mer - inser Cara att något måste ha hänt eftersom hon inte svarar. "Telefonen kanske dog..?" föreslog Celeste. 
"Hon brukar aldrig gå ut utan en fulladdad telefon!" utbrast Cara och suckade. Hon kände hur pulsen steg ju mer hon försökte nå Emma utan att lyckas. Hade det varit Natalia eller Katherine hade det inte varit någon större fara, men Emma som har svårt att vara ensam.. Cara försökte intala sig själv att centrumet inte är så stort, det kan inte vara så svårt att hitta Emma. 
 
 
Mitt upp i all shopping kommer Emma på att centrumet snart stänger. Men när hon ska titta vad klockan är inser hon att hennes telefon dött. "Umm.." muttrade hon för sig själv medan hon lägger ner telefonen i fickan. Vad ska jag göra nu..? var det som ploppade upp i hennes tankar. En känsla av panik spred sig inom henne men hon gjorde allt för att behålla ett litet leende, det vore ju pinsamt ifall hon flippade ut mitt här i butiken framför andra simmar. Dock kändes det snart lite bättre när hon bestämde sig för att gå ned till våningen längst ned och vänta in Cara och Celeste - där är det ju mest troligt att de antigen är eller kommer till snart. 
 
 
"Nope, här är hon inte heller." sa Celeste. "Nej.." Cara lyssnade dock bara lite med ett halvt öra då hon återigen försökte ringa upp Emma. Ifall att.. hon kan ju ha fått igång telefonen igen, liksom. 
"Ska vi gå ner istället och se ifall hon kommer dit? Dem stänger ju snart så.. hon kan ju dessutom redan vara där." föreslog Celeste. "Sant." svarade Cara 
 
 
Det var med en stor lättnad Cara skyndade sig fram till Emma som tack och lov satt och tycktes vänta på dem på nedervåningens café. "Emma vafan!" utbrast Cara. "Vi har sprungit runt som två tokar och letat efter dig!" Emma log lite åt Cara där hon stod med sitt superallvarliga ansiktsuttryck och nästan lite mammiga beteende. "Min mobil dog." sa hon.
Celeste kunde inte hålla sig för skratt. "Se! Vad var det jag sa Cara!